محلولپاشی باغات زیتون دشت درح پس از اتمام برداشت محصول با استفاده از کود های فروت ست و سولوپتاس توسط مروجین دشت درح در تاریخ 99/07/20  جهت تقویت درختان و افزایش عملکرد انجام پذیرفت.



کیل گیری محصول زرشک جهت معرفی نمونه استانی با حضور مهندس دره کی معاون مدیر امور باغبانی استان، دکتر زراعتگر نماینده مرکز تحقیقات استان و جناب مهندس خاتونی ناظر شهرستان بیرجند و سرپرست ترویج شهرستان سربیشه در مورخ ۲۰ مهر ۹۹ روستای اسکیونگ بخش مرکزی شهرستان  سربیشه باغ آقای علی درویشی انجام پذیرفت. 



  برگزاری روز مزرعه کشت مستقیم، مورخ 99/7/16  در محل  چاه خواجه عبداللهی درح توسط مرکز جهاد کشاورزی درح با همکاری اداره مکانیزاسیون و ترویج شهرستان و حضور ۳۰ نفر از کشاورزان گرامی

در ابتدا جناب مهندس مروتی اطلاعاتی راجع به فعالیتهای انجام شده بیان نمودند و سپس آقای قربانی کشاورز اجرا کننده طرح کشت مستقیم در خصوص تجربیات کسب شده و نتایج مطلوب آن را ارائه ودر نهایت آقای دکتر مشایخی کارشناس مکانیزاسیون شهرستان و سرکار خانم بابایی سرپرست ترویج شهرستان به نکات تخصصی و فنی کشت مستقیم اشاره نمودند.:

 کشت مستقیم (بی خاکورزی) روشی حفاظتی است که در آن بذر بدون هیچ گونه عملیات خاکورزی در زمین شخم نخورده و در بقایای محصول قبلی کشت می گردد.

 از جمله مزایای کشت مستقیم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 1-کاهش زمان لازم برای انجام عملیات تهیه زمین و کاشت به میزان ۷۴ درصد در مقایسه با خاکورزی مرسوم

 2-کاهش میزان سوخت به میزان ۷۷ درصد در مقایسه با خاکورزی مرسوم‌

 3- صرفه جویی در مصرف انرژی در تولید محصولات کشاورزی (۳ درصد صرفه جویی انرژی در تولید گندم در مقایسه با خاکورزی مرسوم)

 5-کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی (کاهش ۸ درصدی هزینه های تولید گندم در مقایسه با خاکورزی مرسوم)

 4- افزایش حفظ رطوبت خاک به میزان ۱۳ درصد نسبت به خاکورزی مرسوم در عمق ۰ تا ۲۰ سانتیمتری خاک

6- کاهش فرسایش خاک

7-افزایش ماده آلی خاک

 لازم به ذکر است در محل برگزاری کارگاه ، کشت مستقیم آفتابگردان در بقایای گیاهی جو در سطح 3 هکتار از اراضی چاه کشاورزی خواجه عبداللهی بخش درح انجام شده  بود



از فروردین ماه سال 99 طرح تولید محصولات گواهی شده با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی زنان روستایی و با هدف فرهنگ‌سازی، تولید محصولات گواهی شده و ترویج فرهنگ استفاده از محصول سالم و جلب  مشارکت و همکاری متقاضیان آزاد جهت دریافت نشان استاندارد و حد مجاز آلاینده ها برای محصولات  تولید شده، در سطح سه هکتار باغات زرشک شهرستان درمیان اجرا گردید. نظارت بر مصرف کود و سموم و اجرای مدیریت تلفیقی آفات و بیماری ها، از مهمترین اقدامات کارشناسان جهاد کشاورزی در اجرای این طرح می باشد. با عنایت به فرارسیدن فصل برداشت زرشک، در تاریخ 99/7/12 عملیات نمونه گیری محصول با حضور کشاورز مجری طرح سرکار خانم طاهره درمیانی، سرپرست اداره ترویج شهرستان، کارشناس حفظ نباتات شهرستان و رابط محیط زیست شهرستان سرکار خانم محمدی و کارشناس مجری طرح سرکار خانم داودی انجام گرفت و نمونه ها جهت تعیین حد مجاز آلاینده ها به آزمایشگاه ارسال گردید.



برگزاری روز مزرعه تسطیح لیزری در چاه خواجه عبدالهی بخش درح مورخ 99/7/15 توسط مرکز جهاد کشاورزی درح با همکاری اداره مکانیزاسیون و اداره ترویج شهرستان و کشاورز آقای قربانی
این جلسه با حضور بیست و پنج نفر از کشاورزان منطقه در ساعت نه صبح در محل چاه قربانی برگزار گردید . ابتدا رییس مرکز و کارشناس مکانیزاسیون نکات تخصصی و فنی را ارائه و سپس آقای قربانی کشاورز مجری طرح، تجربیات خود را بیان نمودند. از جمله نکاتی که اشاره شد، موضوعات ذیل می باشد. یک زمین با شیب‌بندی و تسطیح مناسب نه تنها موجب گسترش یکنواخت آب و در نتیجه بالا بردن راندمان آبیاری می‌گردد، بلکه دیگر فعالیت‌های زراعی (کاشت، داشت، برداشت) را آسان می‌سازد لزوم انجام تسطیح اراضی زراعی در ایران به منظور بهبود مدیریت آبیاری در مزرعه و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است.



بازدید امروز434
بازدید دیروز948
بازدید هفته434
بازدید کل894891