برگزاری روز مزرعه کشت مستقیم، مورخ 99/7/16  در محل  چاه خواجه عبداللهی درح توسط مرکز جهاد کشاورزی درح با همکاری اداره مکانیزاسیون و ترویج شهرستان و حضور ۳۰ نفر از کشاورزان گرامی

در ابتدا جناب مهندس مروتی اطلاعاتی راجع به فعالیتهای انجام شده بیان نمودند و سپس آقای قربانی کشاورز اجرا کننده طرح کشت مستقیم در خصوص تجربیات کسب شده و نتایج مطلوب آن را ارائه ودر نهایت آقای دکتر مشایخی کارشناس مکانیزاسیون شهرستان و سرکار خانم بابایی سرپرست ترویج شهرستان به نکات تخصصی و فنی کشت مستقیم اشاره نمودند.:

 کشت مستقیم (بی خاکورزی) روشی حفاظتی است که در آن بذر بدون هیچ گونه عملیات خاکورزی در زمین شخم نخورده و در بقایای محصول قبلی کشت می گردد.

 از جمله مزایای کشت مستقیم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 1-کاهش زمان لازم برای انجام عملیات تهیه زمین و کاشت به میزان ۷۴ درصد در مقایسه با خاکورزی مرسوم

 2-کاهش میزان سوخت به میزان ۷۷ درصد در مقایسه با خاکورزی مرسوم‌

 3- صرفه جویی در مصرف انرژی در تولید محصولات کشاورزی (۳ درصد صرفه جویی انرژی در تولید گندم در مقایسه با خاکورزی مرسوم)

 5-کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی (کاهش ۸ درصدی هزینه های تولید گندم در مقایسه با خاکورزی مرسوم)

 4- افزایش حفظ رطوبت خاک به میزان ۱۳ درصد نسبت به خاکورزی مرسوم در عمق ۰ تا ۲۰ سانتیمتری خاک

6- کاهش فرسایش خاک

7-افزایش ماده آلی خاک

 لازم به ذکر است در محل برگزاری کارگاه ، کشت مستقیم آفتابگردان در بقایای گیاهی جو در سطح 3 هکتار از اراضی چاه کشاورزی خواجه عبداللهی بخش درح انجام شده  بود



برگزاری روز مزرعه تسطیح لیزری در چاه خواجه عبدالهی بخش درح مورخ 99/7/15 توسط مرکز جهاد کشاورزی درح با همکاری اداره مکانیزاسیون و اداره ترویج شهرستان و کشاورز آقای قربانی
این جلسه با حضور بیست و پنج نفر از کشاورزان منطقه در ساعت نه صبح در محل چاه قربانی برگزار گردید . ابتدا رییس مرکز و کارشناس مکانیزاسیون نکات تخصصی و فنی را ارائه و سپس آقای قربانی کشاورز مجری طرح، تجربیات خود را بیان نمودند. از جمله نکاتی که اشاره شد، موضوعات ذیل می باشد. یک زمین با شیب‌بندی و تسطیح مناسب نه تنها موجب گسترش یکنواخت آب و در نتیجه بالا بردن راندمان آبیاری می‌گردد، بلکه دیگر فعالیت‌های زراعی (کاشت، داشت، برداشت) را آسان می‌سازد لزوم انجام تسطیح اراضی زراعی در ایران به منظور بهبود مدیریت آبیاری در مزرعه و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است.



در راستای مدیریت دانش در بخش کشاورزی و انتقال یافته های نوین تحقیقاتی به تولید کنندگان عرصه کشاورزی وبهره برداران زعفران کارگاه آموزشی مدیریت تغذیه مزارع زعفران و فرآوری محصول زعفران  جهت بهره برداران و کارشناسان شهرستان در روز دوشنبه مورخه 99/7/14 با حضور جناب آقای دکتر سالاریان از محققین  پژوهشکده ملی زعفران برگزار گردید .در این کارگاه در خصوص مدیریت تغذیه در محصول زعفران و فرآوری زعفران مباحثی ارائه و آخرین یافته های تحقیقاتی در مورد زعفران  در پژوهشکده ملی زعفران جهت بهره برداران و کارشناسان بیان گردید. 



این جلسات در تاریخ های 99/7/14 و 99/7/16 با هماهنگی و همکاری مروجین پهنه و واحدهای تخصصی ویژه دارندگان ادوات کشاورزی برگزار گردید . 15 نفر در بخش مرکزی و 30 نفر در بخش درح شرکت نمودند. در این جلسه مشکلات موجود بررسی گردید و رییس اداره مکانیزاسیون متذکر شدن که تائید و تحویل سوخت براساس عملکرد دستگاهها صورت خواهد پذیرفت و نحوه ثبت نام در سامانه سوخت توضیح داده شد. 



 

کلاس های آموزشی شناسایی آفات و بیماری های باغات علی الخصوص زرشک ، آشنایی با سیستم های آبیاری کم فشار وارائه دستورالعمل  تایید سوخت تراکتورداران  درمورخ 99/07/12  با حضور جمعی از کشاورزان و تراکتورداران  ساعت 8 صبح در محوطه باز مرکز جهاد کشاورزی مود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار گردید . در ابتدا جناب آقای دکتر مشایخی  با عنایت به شروع فصل کاشت محصولات زراعی و کمبود سوخت،  دستورالعمل تایید سهمیه سوخت را ارائه نمودند و سپس جناب آقای مهندس رضایی مباحث آشنایی با بیماری ها و آفات باغی  علی الخصوص زرشک ، و خانم دکتر زراعتکار مباحث مربوط به آشنایی سیستم های آبیاری تحت فشار  را ارائه نمودند و در پایان به سوالات حاضرین پاسخ داده شد و جلسه در ساعت 11:30 به پایان رسید. 



بازدید امروز156
بازدید دیروز492
بازدید هفته1490
بازدید کل811536