همزمان با آغاز برداشت خربزه در شهرستان زیرکوه و طی هماهنگی های بعمل آمده با مدیریت ترویج و زراعت استان در روز شنبه مورخ 99/4/14 کیل گیری از مزرعه خربزه این شهرستان به مساحت 55 هکتار انجام گرفت. کیل گیری توسط نماینده ترویج استان آقای مهندس مودی، نماینده زراعت استان آقای مهندس عرفانی فرد و با حضور کشاورز، کارشناسان ترویج، تولیدات گیاهی و زراعت شهرستان صورت گرفت. کشت خربزه در این مزرعه جهت کاهش نرخ تبخیر آب، به صورت زیرپلاستیکی و نشایی بوده و از آبیاری نوار تیپ جهت افزایش راندمان آبیاری استفاده شده است. 



به همت اداره بهبود تولیدات دامی شهرستان جناب آقای مهندس زجاجی و پیگیری های مروجین محترم در پهنه های تولیدی، پیش بینی می شود 5/3 تن عسل از 1202 کلنی زنبور عسل شهرستان سربیشه برداشت خواهد شد. عسل این شهرستان حاصل شهد گیاهان دارویی منطقه است و عسل تولیدی خاصیت دارویی منحصر به فردی دارد که در کل کشوراز بازار پسندی مطلوبی برخوردار است.
در همین راستا جهت افزایش تولید و ارتقای سطح دانش زنبورداران مروجین پهنه ها با نظارت اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرستان اقدام به آموزش انفرادی زنبورداران، توزیع شکر رایگان و توزیع شکر یارانه ای طی دو مرحله جهت زمستان گذرانی کلنی های زنبور عسل و افزایش تولید 40 درصدی عسل استحصالی نموده است. در این شهرستان آقای محسنی نیک که 18 سال به پرورش زنبور مشغول می باشد توانسته با دانش خود 4 اختراع در خصوص خوراک زنبور به ثبت برساند که گواهی ثبت اختراع دارد.



پرورش ماهی تیلاپیا برای اولین باردر مزرعه آقای کاظم کلنگی خواه از شهرستان سربیشه آغاز گردید این شهرستان دارای 17 باب استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی و پرورش ماهی فعال به مساحت 38350 مترمربع با تولید 9/89 تن ماهی گرم آبی و 3 تن ماهی سردآبی در سال بوده که زمینه اشتغال30 نفر را فراهم آورده است. پرورش ماهی تیلاپیا برای اولین بار در شهرستان سربیشه آغاز و در استخری به مساحت 2025 متر مربع با تعداد 8000 قطعه بچه ماهی تمام نر تیلاپیا به صورت رایگان توسط جهاد کشاورزی توزیع گردید.
تیلا پیا جزو ماهیان گرمابی بوده و در مزارع کشورهای مختلف با اقلیم گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش داده می شود. ماهی تیلاپیا به مانند ماهی کپور، ماهی ایده آلی برای پرورش می باشد. جیره غذایی آن تغذیه مستقیم بوسیله جلبک ها، مواد پوسیده و پلانکتون ها می باشد. این ماهی در برابر بیماری ها مقاوم بوده و دارای رشد سریع و دارای استعداد تراکم پذیری بوده و در تغییرات کیفیت از آب شیرین تا لب شور قابلیت رشد دارد. دوره پرورش از 120 تا 180 روز بوده و دمای مطلوب جهت پرورش 27 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد. گونه پرورشي تيلاپيا در ايران، تيلاپياي نيل و صرفا ماهي تمام نر مجاز به پرورش در مزارع تجاري مي باشد .با توجه به اینکه ماهی تیلاپیا را با روش های متراکم و با استفاده از مکانیزاسیون تا 200 قطعه در متر مربع می توان پرورش داد. پیش بینی میگردد از این تعداد ماهی تیلاپیای رها سازی شده حدود 4 تن ماهی برداشت شود.
- جهت ارائه رایگان بچه ماهی تیلاپیا، داشتن مجوز فعالیت پرورش ماهی تیلاپیا مورد نیاز می باشد.



دوره تخصصی آموزشی پرورش و بیماری های طیور (مرغ بومی، شترمرغ) در تاریخ های ۱۲،۱۵،۱۶،۱۷،۱۸ تیر ماه ۹۹ توسط جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه باهمکاری صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شبکه دامپزشکی شهرستان دربخش مود و مرکزی برگزار گردید. در این دوره تخصصی آموزشی در خصوص پرورش و بیماری ها تغذیه و تاسیسات شتر مرغ، آشنایی با تاریخ پرورش، رفتارشناسی، فیزیک و آناتومی شترمرغ، تغذیه شترمرغ در سنین و دوره‌های مختلف رشد، شناخت پرنده سالم از بیمار و آشنایی با بیماری‌های رایج آن در دوره‌های مختلف پرورش تأسیسات و ساخت‌های موردنیاز برای مزرعه پرواربندی و مادر، هزینه‌های آن‌ها بر اساس تعداد پرورش توجیه اقتصادی مزرعه پرواربندی و مولد و مقادیر موردنیاز سرمایه‌گذاری با توجه به بررسی خطرات و فرصت‌های پرورش شترمرغ و همچنین آموزش پرورش و بیماری های مرغ بومی جایگاه و تجهیزات پرورش مرغ بومی اقدامات اولیه جهت ورود پولت ها به سالن مدیریت پرورش و تغذیه عوامل موثر بر رشد، کنترل نور در سالن پرورش بیماری های متابولیسم و تغذیه ای مرغ بومی نکاتی ارائه شد.



جلسه تدوین فعالیت های آموزشی ترویجی در راستای شناسایی چالش ها و موضوعات مسئله محور بخش کشاورزی در حوزه اقدامات بخش های تخصصی با حضورمعاونت ها و مدیریت های مربوطه راس ساعت 8  صبح روز سه شنبه مورخ هفدهم تیر ماه 1399 در محل سالن جلسات شهدای سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی برگزار شد. دراین جلسه ظرفیت ها و توانمندی های مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی به طور کامل ارائه و استفاده حداکثر از زیرساخت های این مدیریت دراجرای برنامه های آموزشی ترویجی بهره برداران توسط سایر بخش ها، تهیه برنامه های تلویزیونی، رادیویی، نوشتاری با هماهنگی، تعامل و همدلی مورد تاکید قرار گرفت. 



بازدید امروز101
بازدید دیروز862
بازدید هفته3233
بازدید کل804175